Dental Rezidans Ağız ve Diş Sağlığı Grubu

info@dentalrezidans.com

0258 211 67 67

  1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Süt Dişleri ve Tedavisi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Süt Dişleri: Altıncı aydan itibaren bebeklerde ağız içinde görülen dişlerdir. Zamanla dökülür ve yerini daimi dişlere bırakırlar.

Süt Dişleri ve Tedavisi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışların başlıcaları şunlardır;

  • Süt Dişleri Tedavi Edilmeli Midir?
    • Süt dişlerinin tedavisi aksatılmamalı ve mütlaka yapılmalıdır. Çünkü, süt dişlerinin bir görevi de daimi dişlere yer tutucu görevi sağlamaktır. Bu nedenle, süt dişlerinde oluşabilecek apse ya da çürüklerin tedavileri ihmal edilmemeli ve bu dişler mümkün olduğunca ağız içinde tutulmalıdır.
  • Süt Dişleri Çekildikten Sonra Yer Tutucular Kullanılmalı Mıdır?
    • Süt dişlerinin tedavileri yapılarak ağız içinde tutulmalıdır. Ancak ağız içinde tutulamadığı takdirde yer tutucu görevi gören apareyler uygulanmalıdır. Bununla beraber eğer yer tutucular kullanılmazsa; daimi dişlerde sürme zorlukları ve çapraşıklıkların meydana gelme ihtimali artar. Bu durum, ilerleyen yaşlarda ortodontik tedavi ihtiyacını doğurmaktadır. Dolayısıyla erken çekilen ya da erken kaybedilen süt dişlerinde mutlaka yer tutucular kullanılmalı ve ağız içindeki boşluklar korunmalıdır.
  • Bebeklerde Diş Temizliği Gerekli Midir?
    • Bebeklerde ağızda diş görülmeye başladığı andan itibaren mutlaka diş temizliğine gereken özen gösterilmeli ve diş temizliği yapılmalıdır. Diş fırçalama ya da gazlı bezle temizleme gibi işlemlerle ağız içindeki artıkların temizlenmesi gerekir. Biberon çürükleri veya emzirmeye bağlı çürükler, bebeklerde diş temizliğinin yapılmadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Sağlık Bülteni

***Söz veriyoruz, spam yok!